Het waren heerlijke temperaturen het afgelopen weekend in Amsterdam. In het Amstelpark was het op en top culinair genieten, want voor de achtste keer was daar het heerlijke food festival Taste of Amsterdam georganiseerd. Ook het team van TastyClub was erbij met onze mobiele stand en goede zin. Vier dagen lang kon je ons vinden op de gezellige markt bij binnenkomst van het festival. We stonden hier tussen allemaal leuke lokale ondernemers die hun mooie producten presenteerden en verkoopten. Van pindakaas met banaan en chili, truffels met honing naar limoncello met chocola, van alles hebben we kunnen proberen. En in die paar korte dagen leer je elkaar natuurlijk ook goed kennen.

Op de Taste vind je de beste chefs en keukens van Amsterdam. Ze bereiden verkleinde versies van hun gerechten aan je voor, zo is het mogelijk om van diverse restaurants wat te kunnen proeven. Daarnaast worden er veel verschillende workshops georganiseerd en kookdemonstraties gegeven. Deze hele combinatie maakt dit foodfestival anders dan alle anderen en is dan ook de perfecte plek voor foodies en dus ook voor TastyClub.

Ketel One

Ketel One

Bij de Ketel One-stand drink je de allerlekkerste cocktails op basis van de Nederlands gedistilleerde Ketel-One wodka. Onder leiding van bartender van het jaar Kevin Kroon, sluiten wij ons aan bij een workshop Bloody Mary maken. Deze hoeft niet alleen als basis tomatensap te hebben, maar kan ook op basis van wortelsap. Wij proberen een Italiaanse Bloody Mary uit met balsamico en basilicum.

Veuve Clique & de Grote Tent

In het hart van het festivalterrein vind je Thomas Henry’s cocktailbar & kitchen. Hier krijg je heerlijke simpele cocktails, als je goed op let kan je ze daarna ook thuis zelf maken. Ook niet te missen is de beachclub van Veuve Clique, waar je heerlijk kan chillen in een lounge stoel of zelfs een dipje kan maken in het verwarmde zwembad.

Verzet

Een van de culinaire hoogtepuntjes van TastyClub was toch wel de bloemkoolrisotto met truffel van Justin Brown, Justin Brown is een zeer getalenteerde opkomende chef kok uit Groot-Brittanie. Hij is voor de liefde naar Amsterdam gekomen en is zijn eigen pop-up restaurant begonnen Verzet. De letterlijke betekenis van ‘verzetten’ past precies bij datgene wat Justin doet: zijn restaurant verplaatsen! VERZET verplaatst zich door heel Nederland. De diners kunnen tot 8 truffelgangen komen maar ook een 5 gangen streetfood menu.

Baut

Bij Baut sloten we de avond af met een paar heerlijke hapjes en een dansje. De DJ zette een paar goed platen op als afsluiter op de avond.
We hebben de Taste of Amsterdam weer fantastisch ervaren. Zien we jullie volgend jaar?