Weet je nog? De tijden dat men een broodtrommel mee naar werk nam, elke dag dezelfde bammetjes uit een broodzakje toverde én op vrijdag een kroket trok uit de lokale cafetaria om de hoek. Deze taferelen zijn voor veel werkende mensen allang niet meer vanzelfsprekend: tegenwoordig is de lunch een belangrijk onderdeel van de werkdag geworden.

Leve eetopties! Lunchen gebeurt steeds vaker buiten de werk- en kantoordeuren. Zeker in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zien we rondom kantoorgebieden een boel eetmogelijkheden. Een gevarieerd aanbod aan verschillende eettentjes, zorgt voor een welkome afwisseling. We willen geen één en dezelfde lunchmaaltijd meer: lang leve de onbegrensde eetopties!

Extra boost. Veertig uur per week, acht uur per dag op dezelfde plek werken, overleggen én eten kan na een tijdje gaan vervelen. Buiten de deur lunchen is dan ook een goede manier om deze routine tegen te gaan. Door af en toe te veranderen van omgeving blijven je hersenen alert. Buiten de deur genieten van een goede maaltijd kan je weer net die extra boost geven die je, op zo’n lange zware dag, echt nodig hebt.

Een goede zaak. Daarnaast is de lunch een uitermate geschikte plek om te netwerken. Eet je buiten de vierkante meters van je werkplek, dan ondervind je veel voordelen. Niet alleen versterkt en of verbeterd een goede zakenlunch de band met een collega of mogelijke klant, het is tevens een uitermate efficiënte en productieve manier om contacten te leggen en belangrijke plannen te bespreken.

3 TIPS VOOR EEN GOEDE ZAKENLUNCH

1. Kies het juiste restaurant. Ga voor een lunchrestaurant dat goed voelt en waar sprake is van een ontspannen sfeer. Samen genieten van heerlijk eten kan een zeer positieve bijdrage leveren aan een goed verloop van de zakenlunch.

2. Agenda & doelstellingen. Vergeet niet dat het een zakenlunch is. Neem daarom altijd je agenda mee en bepaal van te voren wat je wilt bespreken en overleggen.

3. Betaal de rekening. Als jij iemand uitgenodigd hebt voor een lunch, kan je beter zelf de gehele rekening betalen. Op die manier sluit je de lunch positief af en zal de ander eerder geneigd zijn in de toekomst weer met je te lunchen.

Gezond & gevarieerd. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de positieve bijdrage van lekker, gezond en gevarieerd eten op het lichaam en de geest. Een kwalitatief restaurant met vers eten zal eerder bijdragen aan de productiviteit dan bijvoorbeeld middelmatig kantinevoedsel. Niet voor niets hebben grote bedrijven als Google en Facebook zich uitgesproken over het belang van een gezonde en gevarieerde werklunch.

TastyClub loves lunch. Als geen ander begrijpt TastyClub hoe belangrijk een werk- en of zakenlunch kan zijn. Het is daarom ook dat ons restaurantassortiment bestaat uit (lunch)restaurants, die je met 25% korting op de gehele rekening, de optimale en voordeligste lunchervaring bieden. Het maakt niet uit. Of het nu voor die extra energieboost, een belangrijke afspraak of gewoon voor een lekkere en gezonde lunch is: TastyClub biedt het allemaal. Ontdek de nieuwste stijlvolle eetplekken, geniet met volle teugen én profiteer van onze kortingen. Een werklunch was nog nooit zo lekker!

3 RESTAURANTS UITGELICHT

1. Brasserie Plancius. In het hartje van de prachtige Amsterdamse Plantage buurt vind je Brasserie Plancius. Het restaurant heeft een unieke charme, mede gecreëerd door het verrassend moderne interieur dat op een unieke wijze alsnog de sfeer van het historische Plancius pand weet te integreren. De uitgebreide lunchkaart met heerlijke broodjes, warme gerechten en pannenkoeken biedt voor ieder wat wils en daarnaast kunnen jij en je collega’s of zakenpartners genieten van de heerlijke Italiaanse koffie!

2. De Keuken van Tante Til. Voor een ontspannen zakenlunch bezoek je het kleine gezellige restaurant van Tante Til. Je kunt hier genieten van heerlijke verse broodjes, salades en soep of je kunt kiezen voor de beste tapas/meze. Denk hierbij aan een heerlijke couscous salade of prachtige gegrilde groenten met Turkse rijst.

3. Lot’s Lunchroom. Lot's is een lunchroom waar je in een huiskamersfeer kunt genieten van belegde broodjes van de allerhoogste kwaliteit. Onderscheidend, authentiek brood, met liefde gebakken op basis van gist, spelt of desem. Geniet tijdens je zakenlunch van de meest heerlijke koffie en verschillende unieke smaken thee.