Eerder dit jaar sprak TastyClub met de enthousiaste John Coerver, een van de heren achter Burgerij CS op Amsterdam Centraal. Deze zomer opende hij een nieuw vers restaurantconcept in de hoofdstad: MR. Sister Amsterdam. “Wij doen alles vers, daar kiezen we heel bewust voor”.

Aan de oevers van ‘Shanghai aan het IJ’, vlakbij het pondje naar Amsterdam Noord, bevindt zich het gloednieuwe witte MR. Sister-pand. Een gewilde locatie op de plek waar hier tot voor kort nog een Subway te vinden was. Logisch dus dat er meerdere kapers op de kust waren. De gemeente Amsterdam koos volgens de kersverse manager John Coerver uiteindelijk voor MR. Sister vanwege het kwalitatieve concept.

Wie langs de Ruijterkade loopt zal begrijpen waarom de gemeente op deze inspirerende plek juist voor deze foodbar koos. MR. Sister straalt hip, kwaliteit en vers uit: alle karaktereigenschappen die een modern restaurant moet hebben.

Gezond én guilty pleasures - “We zijn een tandje gezonder, wat frisser en transparanter”, zo legt John Coerver uit. Wie de menukaart van MR. Sister wat grondiger bestudeerd ziet echter meer dan alleen gezonde zaken. De nodige ‘guilty pleasures’ prijken net zo goed op de gevarieerde menukaart. Van avocado, quinoa salade tot aan steak sandwich: niets komt uit pak of blik.

“We richten ons op de bezoekende en werkende Amsterdammers, maar we bieden hen net wat anders dan de ‘normale’ zaak rond het centraal station.” De drukke Amsterdammer mag zich volgens John best eens verwennen, met een goede koffie van bonen afkomstig uit Ethiopië bijvoorbeeld. “Eerst dacht ik dat proef je niet, maar inmiddels weet ik wel beter”, lacht hij.

Al zijn toeristen natuurlijk ook meer dan welkom. “Het een sluit het ander niet uit, toeristen en Amsterdammers gaan goed samen. De vakantie is voorbij men pakt zijn croissantjes mee en kiest voor kwaliteit, maar dat doet de toerist net zo goed.”

Liefde als sleutelwoord - MR. Sister Amsterdam richt zich op meerdere momenten: een goed ontbijt, die lekkere lunch en een smakelijk diner. “Je kan bij MR. Sister Amsterdam dat ene rustmomentje inhoud geven, liefde is bij ons een sleutelwoord.” Een van de Belgische partners (ook betrokken bij Burgerij CS) bedacht de naam MR. Sister. Ook de menukaart werd ingevuld door heren uit zowel Nederland als België.

MR. Sister opent haar deuren normaal gesproken om 8 uur ’s ochtends. “Of zodra de croissants zijn gebakken”, aldus John Coerver. “Je kan dan heerlijk ontbijten en ons terras is dan ook al open.” Op die manier kunnen gasten genieten van het spectaculaire uitzicht vanuit de achterkant van het centraal station. “Het is hier gewoon leuk om te zijn. Je ziet vriendinnen aan het borrelen en gezelschappen aan de gin tonics.”

Ga voor goed - De toekomst plannen voor de foodbar zijn talrijk. Zo zullen hier binnenkort delivery service en take-away mogelijkheden zijn. “Straks gaan we ook wel weer veranderen. De enige manier hoe je je nog kunt onderscheiden tegenwoordig is door voor goed te gaan: haal het beste uit jezelf.” Want ook zonder Michelin-ster kun je volgens de MR. Sister manager hele goede dingen doen.

MR. Sister Amsterdam streeft er dus naar om het internationale karakter huiselijk te krijgen. Als je het vernieuwde pand binnen loopt is dat ook te zien. Groen overheerst en er staan geen muren in het pand, wat een open sfeer uitstraalt. “Ik word niet gedreven door geld, veel meer door een leuk plekje en een goed idee”, zo verklaart de altijd gepassioneerde John Coerver. Dat plekje is MR. Sister Amsterdam zonder meer geworden.

Ook zo benieuwd geworden naar dit leuke nieuwe restaurant? Ontdek nu MR. Sister Amsterdam met je TastyClub kortingspas en ontvang 25% korting op de gehele rekening!