“Door mijn passie kan ik andere mensen blij maken”

Vijf jaar geleden begon de toegewijde eigenaresse Jacqueline Borgers haar zaak La Viña, een mediterrane restaurant dat zich op steenworp afstand van de Amsterdam RAI bevindt. Jacqueline heeft een enorme passie voor horeca en was eerder werkachtig bij grote spelers als het Hilton en Merkelbach. Ze droomde van het hebben van haar eigen restaurant, een droom die in de vorm van La Viña in 2011 werkelijkheid werd: “Door mijn passie kan ik andere mensen blij maken.”

Het verwezenlijken van deze horeca droom ging echter niet zonder horten en stoten. “Vooral de eerste paar jaar zaten vol met ups-and-downs,” ligt ze toe. Na ongeveer twee jaar van zwoegen, omringde de gastvrouw zich in 2013 met een vast team: “We zijn meer dan collega’s”. Dit leidde niet alleen tot een goede harmonieuze werksfeer, de zaak kon door een vaste kern van medewerkers ook groeien. Daarnaast zag La Viña steeds meer klandizie vanuit de nabij gelegen RAI terugkomen.

Sinds drie jaar kunnen La Viña gasten daarnaast genieten van glutenvrije gerechten. Iets wat volgens Jacqueline nog veel te weinig gebeurt in de horecawereld. De kaart is een combinatie van het beste uit Zuid-Europese landen als Frankrijk, Italië en Spanje. “We hechten veel waarde aan eerlijke producten”, zo vertelt Jacqueline. Wijn speelt een belangrijke rol bij het samenstellen van de verschillende gerechten. Als ervaren sommelier weet de gerichte gastvrouw daarom exact welke wijn, bij wat voor een soort eten past.

De eigenaresse is een energiek type die naast een gerichte gastvrouw ook een eigen wijn heeft ontwikkeld. Club Cinco, is een wijn van Spaanse komaf, die binnenkort ook in La Viña geproefd kan worden. Naast haar eigen wijn, geeft Jacqueline ook wijncursussen én beschikt haar restaurant over een imposante wijnkelder. Gasten kunnen bij het mediterrane restaurant altijd terecht voor een goed wijnadvies.

Momenteel is de La Viña eigenaresse meer dan tevreden met haar eigen zaak in Amsterdam: “Horeca is echt een vak, daarom moet ik mij elke dag weer vol inzetten.” Wat de toekomst zal brengen is voor de jonge eigenaresse, wiens naam ooit terug te vinden was in de VIVA 400, een bijzaak. “Ik heb genoeg ideeën, maar momenteel ben ik hier gelukkig.” Over haar beroep is ze immer hartstochtelijk: “Horeca is voor mij een vak en geen 'bijbaantje', naast dat het in je bloed moet zitten kan je door vakkundig te werk te gaan jezelf onderscheiden. Er is genoeg concurrentie, dus het is elke dag weer alles geven, het zijn juist de kleine details die het verschil kunnen maken,” zo beluit ze.

Wil je zelf genieten van een heerlijk etentje bij La Viña? Kom langs bij La Viña, aan de Maasstraat 72, Amsterdam. Mocht je nog geen TastyClub lid zijn, word nu lid en ontvang 25% korting op de gehele rekening.