“Alles is echt bij ons”

Nog voor de hele ‘burgerbar trend’ het levenslicht zag, begonnen voormalig profvoetballer Björn Meeuwsse en sportverslaggever Robin Janssens in 2009 te Antwerpen een burgerrestaurant: Burgerij. Meer dan zes jaar later is de hype rondom de kwalitatieve hamburger groter dan ooit en prijkt de naam, van de inmiddels fameuze, Burgerij op meerdere locaties in België én Nederland.

John Coerver is de enthousiaste operations manager van de Burgerij in ons eigen land. Voordat het burgerrestaurant haar eerste deuren binnen onze landsgrenzen opende, waren ze al actief op vele zomerse festivals. De reacties waren hier zo enthousiast dat men besloot om ook in Nederland een fysieke locatie te openen.

Burgerij CS, te vinden op de kop van het Amsterdamse Centraal Station en met uitzicht op het wonderschone IJ, was in het najaar van 2015 een feit. “We willen op een A-locatie zitten.” Daarmee hopen ze dat reizigers, forenzen, toeristen én natuurlijk Amsterdammers kunnen langs hoppen voor een kwalitatieve burger.

Het unieke concept, dat zijn oorsprong vindt bij onze zuiderburen, is hiervoor ‘vernederlandst’. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan eigen mayonaise en sausen,” licht John toe. “Al onze runderen grazen rond in Zeeuws-Vlaanderen en leiden een eerlijk én heerlijk leven.”

Een passie voor goed eten en kwalitatieve burgers valt bij het restaurant gelijk te bespeuren. “Bij ons is winst niet het belangrijkste, Burgerij is waar het om draait”. De Burgerij is aan de ene kant stoer, maar heeft ook een lieve zijde,” zo illustreert John.

“We willen het vooral dicht bij onszelf houden. Deze authenticiteit is, naast het eten, ook terug te zien in het stijlvolle interieur, vol met cactussen en vintage meubilair. “Alles is bij ons echt: van het eten tot aan de stoelen.”

Burgerij was echter niet het enige burgerrestaurant dat de afgelopen jaren aan het aanbod werd toegevoegd. Over deze overweldigende aanwezigheid van burgerjoints maakt John zich echter weinig zorgen. “Andere zaken maken ons ook beter.” Zijn Belgische collega kwam ooit met de wijsheid: ‘Waar veel bakkers zitten, wordt het meeste brood verkocht’.

Binnenkort is de derde Nederlandse vestiging, in Eindhoven om precies te zijn, een feit. Het Burgerijmerk wordt hiermee verder uitgebreid. “Vele zullen volgen”, zo droomt De Burgerijman hard op. “De lijntjes zullen worden uitgebreid. Van Amsterdam tot Breda, en van Utrecht tot Maastricht.” De herkenbare signatuur waarbij het duidelijke credo luidt: ‘Meer restaurant dan bar en toegankelijker dan menig restaurant’, moet de leidraad blijven.

Wil je zelf genieten van een heerlijk etentje bij Burgerij CS? Kom langs bij de Burgerij op het Amsterdam Centraal Station. Mocht je nog geen TastyClub lid zijn, word nu lid en ontvang 25% korting op de gehele rekening!