Gasten kunnen hier op hun gemak eten

De Pijp is een levendige wijk, geen wonder dus dat we in dit stukje Amsterdam een grote variëteit aan restaurants vinden. De veelzijdige keuken van Anne’s Kitchen gevestigd aan de Ceintuurbaan, past daarom perfect bij dit gedeelte van de hoofdstad. Eigenaresse Anne kookt hier vol overgave voor haar gasten, met tal van verschillende cuisines als inspiratiebron, in een soort restaurant dat qua sfeer doet denken aan een gezellige huiskamer.

Bij binnenkomst ademt Anne’s Kitchen dan ook al diversiteit. Een sfeervolle inrichting in een knusse ruimte voorzien van een piano, volop kunst aan de muur en een lege automatiek. Naast de inrichting bewijst ook het eten andermaal het veelzijdige karakter. Voor vanavond staat er bijvoorbeeld een gang Libanees op het programma. Een menukaart is overbodig, want het restaurant gaat uit van het principe ’wat de pot schaft’. ’’Gasten krijgen hier hun bordje vol, lekker eten, voor een goede prijs’’, zo ligt Anne toe.

Het mag daarom geen wonder heetten dat eigenaar annex chef Anne, haar culinaire inspiratie uit allerlei windstreken haalt. Zo vertoefde ze zo’n 10 jaar in Libanon waar ze haar eigen eetcafé ‘The Rising Phoenix’ runde. Hier leerde ze de fijne kneepjes van het horeca vak. Ook leerde ze Thais koken in een kookschool in Chiang Mai, kreeg les van een Noord Italiaanse chef-kok en bladert ze regelmatig door de bladzijdes van het ’beste kookboek van Nederland’. Na een aantal omzwervingen kwam ze uiteindelijk drie jaar geleden weer terug op Hollandse bodem.

Haar passie voor goed eten verleidde echter Anne, ondanks een aantal goede aanbiedingen, om zich ook in ons land over te geven aan de horecawereld. Met Anne’s Kitchen als tastbaar resultaat. Een restaurant dat zich volgens de eigenaar typeert als ’koken zonder onzin’. ’Gasten kunnen hier op hun gemak eten’. Samen met haar vriend René, die de rol van gastheer op zich neemt, is ze verantwoordelijk voor het hebben en houden van de Amsterdamse hotspot.

Naast het unieke huiskamergevoel biedt het restaurant een bijzondere private dining mogelijkheid achterin de knusse zaak. Warme kleuren en comfortabele kussens ,alsof je in een Libanese club beland bent. Met een vriendengroep kan daar tijdens een avondje Anne’s Kitchen, de genietkraan flink worden opengetrokken. Een ander bijzonder gegeven is dat alle kookproducten, biologisch zijn en vaak een speciale binding hebben met Anne zelf. Zo kookt ze met allerlei producten afkomstig uit de regio, maar ook van buiten de landsgrenzen. Dit gevarieerde karakter is dan ook wat Anne’s Kitchen zo uniek maakt.

Wil je zelf genieten van een heerlijk hapje bij Anne’s Kitchen? Kom langs bij Anne’s Kitchen aan de Ceintuurbaan 49, Amsterdam. Mocht je nog geen TastyClub lid zijn, word nu lid en ontvang 25% korting op de gehele rekening.