The Harbour Club Maastricht – intiem en culinair aan de Maas

In 2002 opende prominente Maastrichtenaar Gijs van Eerd de deuren van The Harbour Club Maastricht. De toenmalige eigenaar hield er na acht jaar mee op en zette de zaak in de verkoop. De ambitieuze Marc Neven, ook een Maastrichtse local, zag hierin een mooie kans en werd de nieuwe eigenaar van The Harbour Club. Onder zijn leiding is het restaurant uitgegroeid tot een van de Maasstad haar beste horecagelegenheden.

Harbour Club Maastricht met TastyClub korting

Als geen ander zag Marc Neven in 2010 de potentie van The Harbour Club. Een mooi restaurantconcept in een interessant gebied. “Gijs van Eerd heeft deze zaak eigenhandig opgebouwd, met prachtig interieur verzorgd door de bekende binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie.” Stijl kent geen tijd, er is dus van dat originele pracht interieur anno 2016 nog heel wat terug te zien. De locatie waarop de mooie eetgelegenheid zich bevindt, is echter nog altijd hetzelfde.

Harbour Club Maastricht burgers

Genieten aan de Maas

Van die oude industrie valt inmiddels weinig te merken. Met een openhaard, ontspannen lounge en haar jonge team werd het Maastrichtse restaurant een zeer trendy spot. “We hebben een Franse internationale keuken, met aperitieven en digestieven, en noem zo maar op,” aldus Marc Neven. In de winter kunnen gasten lekker de warmte van de comfortabele designstoelen en de hete haard opzoeken. Terwijl ze in de zomer kunnen genieten van de zon aan het mooie terras aan de Maas. “Als een van de weinige zaken in Maastricht hebben wij direct uitzicht op de Maas.”

Harbour Club Maastricht beef

Intiem en culinair

Niet alleen is het qua sfeer in het Zuid-Limburgse restaurant genieten, al meerdere malen werd The Harbour Club tot de twaalf beste zaken van de stad verkozen. “Onze kwaliteit wordt altijd gewaarborgd in de keuken. Klanten waarderen onze prijs-kwaliteit verhouding en goede service.” De aparte, maar prachtige ligging aan de Maas maken de eetgelegenheid nog een tikkeltje extra speciaal. De sfeer is intiem en het culinaire niveau is hoog. “Daarnaast proberen wij niet te stijf en formeel te doen.”

Harbour Club Maastricht

Streekgebonden producten

In de herfst is het weer tijd voor het wildseizoen en verzekerd Marc Neven zich van oesterzwammen uit de eigen regio. Als de vogeltjes weer gaan fluiten en de lente aanbreekt, is het in het Limburgse restaurant uiteraard weer tijd voor de asperges. ‘Het witte goud’, is een van Limburgs meest bekende culinaire lekkernijen. Deze haalt The Harbour Club dan ook uit eigen omgeving. Volop streekgebonden producten dus in de keuken van het restaurant.

Harbour Club Maastricht

Groeigebied

Ook in Amsterdam en Den Haag zijn Harbour Clubs te vinden, dit zijn echter andere restaurantconcepten dan de Maastrichtse variant: “Toch komen er veel mensen vanuit bijvoorbeeld de Randstad een hapje bij ons eten. Vaak blij verrast door de goede sfeer.” Hoewel het restaurant niet in de absolute binnenstad zit, is de zaak volgens de eigenaar wel gesitueerd op een plek die volop aan het groeien is. “Tegenover ons is er net een nieuwe bioscoop geopend. Deze plek én The Harbour Club worden herontdekt door toeristen maar zeker ook door Maastrichtenaren, die eerder misschien niet snel naar dit gebied kwamen.” Want voor een echte bourgondische, intieme en culinaire ervaring aan de Maas zit je bij The Harbour Club Maastricht helemaal goed.

Harbour Club Maastricht

TastyClub Team