De Hofstad staat bekend om haar geschiedenis, de mooie monumentale panden en natuurlijk de politiek! Deze ''stad van vrede en recht'' grenst daarnaast nog aan het strand van Scheveningen waar het met lekker weer prima te vertoeven is. Lees deze blogpost voor een heerlijke dag uit in Den Haag!

De Ochtend

Wij beginnen onze dag op het plein vlakbij het Binnenhof. Dit gezellige plein huist namelijk Café Cloos, in dit Café kunt u genieten van een heerlijke vroege lunch of een kopje koffie met iets huisgemaakt lekkers erbij, zoals de heerlijke Appel-kruimel taart of de Hazelnootschuim Bol. Nadat u in de rust bent bijgekomen van de reis naar Den Haag toe is het een goed idee om iets te gaan ondernemen. Ga bijvoorbeeld langs bij ''de Gevangenenpoort'' tegenover het Binnenhof. Dit museum vertelt het (soms lugubere) verhaal van straf en gevangenis door de eeuwen heen. Dit gebouw zelf was tot 1828 een gevangenis, dus zeker een gebouw met geschiedenis!

alt

De Middag

Na het bezoek aan het Museum vervolgen wij onze weg langs Paleis Noordeinde (sta gerust even stil om te kijken of u Willem-Alexander of Maxima ziet!) naar de tuinen van het Paleis. Dit park is in de zomer heel gezellig en kunt u rustig doorheen wandelen en van de natuur genieten, in de herfst is dit een perfecte plek om de herfstsferen tot u te nemen en te kijken naar het moois wat het najaar brengt. Wij stoppen dan om te lunchen bij bijvoorbeeld Bij Hem waar u kunt genieten van verse salades, heerlijke soepen of een sappige burger.

alt

De Avond

Voor de avond gaan wij naar de kust van Den Haag toe en spenderen wij de avond verder in Scheveningen. Als het lekker weer is kunt u genieten van een avondje strand voordat u uit eten gaat of als het minder lekker weer is kunt u naar de bioscoop om naar een spannende film te gaan kijken. In Scheveningen heeft u genoeg keus om ergens te gaan eten, bijvoorbeeld bij Tapas del Mondo waar u kunt genieten van heerlijke tapas of dineer vlakbij het strand bij Restaurant Columbus waar u kunt genieten van de Franse keuken of bij Brooklyn Burgers and Steaks waar ze (zoals de naam zegt) heerlijke Burgers en Steaks serveren. Nadat u bent uitgegeten kunt nu naar een van de gezellige barretjes op de boulevard waar live muziek gespeeld wordt of uw geluk beproeven en een bezoekje brengen aan het dichtbij gelegen Holland Casino.

alt

Zin gekregen in een dagje Den Haag? Maak dan zeker gebruik van deze tips! Zin om in je buurt iets te gaan eten? Kijk dan op onze website!

Lets get Tasty!

  • Het TastyClub Team