''Aan de Amsterdamse grachten heb ik heel mijn hart voor altijd verpand '' zoals Wim Sonneveld zong. En dat is ook niet gek want Amsterdam wereldwijd bekend om de imponerende grachtenpanden en de het water zelf. Verder huist het vele attracties en musea dus u kunt zeker een hele dag kwijt in Mokum.

De Ochtend

We beginnen de dag bij het Amsterdam Centraal station met een kopje koffie of een ontbijtje. Dit kan perfect bij Mr.Sister Foodbar waar u naast uw bestelling kunt genieten van een prachtig uitzicht over het Ij. Bij mooi weer kunt u ook op het terras genieten van bijvoorbeeld een kopje vers gezette koffie of een heerlijk vers sapje. Nadat u in alle rust heeft kunnen genieten is het tijd om de drukke Amsterdamse stad in te gaan. Hier mijn suggestie: neem de tram en ga naar het Rijksmuseum. In het Rijksmuseum kunt u de mooiste kunst van verschillende Nederlandse meesters bewonderen. Dit museum is bekend om de Nachtwacht die u zeker een keer gezien moet hebben. Hier bent u zeker wel minstens de ochtend mee bezig aangezien er zo veel te bewonderen en te zien is.

alt

De Middag

Nadat u bent uitgekeken in het Museum begeeft u zich richting de lunch. Wij raden bijvoorbeeld aan Trattoria Toto. Hier kunt u genieten van de authentieke Italiaanse keuken, zonder fratsen. Na een hap van deze overheerlijke gerechten waant u zich in het echte Italië. U begeeft zich hierna met het openbaar vervoer richting het centrum van Amsterdam. Hier kunt u verschillende dingen beleven, breng een bezoek aan het Madame Tusssaud waar er levensechte wassenbeelden van de sterren staan of doe een romantische wandeling rondom de grachten van Amsterdam.

alt

De Avond

Van al die beleveningen krijgt u vast en zeker weer trek. Wij zullen in deze paragraaf wat restaurants aanraden waar u zeker die honger kunt stillen zodat u gerust terug naar huis kan gaan of het nachtleven van deze stad kan verkennen (want dat is er zeker!) U kunt bijvoorbeeld genieten van heerlijke burgers en barbeque bij Cut Throat. Geen zin in burgers? Bij restaurant Ghandi kunt u genieten van de Noord Indiaase keuken met verschillende soorten curries en tandoori. Zin in een zeer gevarieerd menu? Dan is W36 een uitstekende keuze. Met verschillende soorten vegetarische en non vegetarische gerechten kunt u zeker een heerlijke tijd beleven. Nadat u bent uitgegeten kunt u het nachtleven ingaan of rustig aan naar huis gaan.

alt

Wij hopen dat u met onze tips inspiratie heeft gekregen voor een leuke dag uit in Amsterdam! Wilt u alle restaurants zien? Ga dan naar onze website

Lets get Tasty!

  • Het TastyClub Team