De Marokkaanse keuken is samen met de gastarbeiders in de jaren zeventig naar Nederland gekomen en kan je de laatste tijd steeds vaker zien in de grote en iets kleinere steden. De Marokkaans keuken typeert zich door goed gekruid te zijn en de heerlijke vleesgerechten met lamsvlees. Zin om Marokkaans te eten? Lees dan dit blog voor waar je als TastyClub lid met korting kunt genieten van de Marokkaans keuken!

Shisha, Den Bosch

Bij restaurant Shisha in het gezellige Den Bosch ga je op culinaire ontdekkingsreis door Noord-Afrika. De Noord-Afrikaanse keuken lijkt veel overeenkomsten te hebben. Veel gerechten hebben als basis Couscous, Merguez, Kefta met als basis saus waarvan veelal tomaat wordt gebruikt. Geniet van Marokkaanse uitbundige gerechten met veel saffraan, proef de pikante gerechten uit Tunesië of ga toch voor de milde smaak van Algerije. Shisha is een zeer ontspannen restaurant met een heerlijke Arabische ambiance.

alt

El Faracha, Sittard

Bij restaurant El Faracha, de vlinder, kun je genieten van de lekkerste authentieke Marokkaanse gerechten, vergezeld door een heerlijk (Marokkaanse) wijn. De enthousiaste en attente bediening adviseert je graag over de bijpassende wijnen. Door de inrichting, de sfeer, de vriendelijke bediening en de geurige gerechten waan je je voor even in een andere wereld. De aankleding van het restaurant is prachtig en op het eten afgestemd. Hierdoor voelt het restaurant en de sfeer echt Marokkaans aan, inclusief de muziek.
alt

Tajine, Lelystad

Tajine is het eerste Marokkaanse restaurant in Lelystad. Geniet hier van de heerlijke gerechten uit de traditionele Marokkaanse keuken. De restaurantnaam 'Tajine' is een Marokkaanse aardewerken stoofpot. Hierin worden de lekkerste gerechten bereid aangezien alle heerlijke geuren en smaken hierin worden gevat en niet kunnen ontsnappen. De heerlijke geuren van bijvoorbeeld lam en couscous zorgen ervoor dat je even een ander continent betreedt. Het restaurant is daarnaast erg leuk en authentiek aangekleed met een knus zitgedeelte. En ook op het terras dineer je geheel in Marokkaanse stijl.

Mamouche, Amsterdam

In restaurant Mamouche wordt de basis gevormd door de kookstijl afkomstig uit de Maghreb, de overlappende streek tussen Marokko, Tunesië en Algerije. Dit is een zeer brede keuken, gekenmerkt door haar puurheid en simplesse, gecomplimenteerd met verfijning en verrassende combinaties. Naast traditionele Arabische gerechten, zijn er veel Franse invloeden op het menu te vinden. Daarnaast worden er wisselende dagspecialiteiten aangeboden, met verse producten die dagelijks van de markt komen. Mamouche werkt met biologische seizoen- en streekproducten.
alt

Trek gekregen in de verrassend gevarieerde Marokkaanse keuken? Bezoek dan zeker de restaurants in dit blog! Zin in iets anders dan Marokkaans? Kijk dan op onze website!

Lets get Tasty!

  • Het TastyClub Team